• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    ארגוני הר"י (ארגונים פרופסיונליים)


    256. רופאים המועסקים אצל מעסיק אחד או אצל מספר מעסיקים מאותו סוג העסקה, ומספרם הכולל 100, לפחות, רשאים להתאגד לארגון פרופסיונלי (להלן: "הארגון") של רופאי המעסיק/מעסיקים, לשם הגנה על ענייניהם הפרופסיונליים ועניינים אחרים אצל המעסיק/מעסיקים, על-פי החלטות הארגון. הארגון יתנהל באמצעות גוף הנבחר על-ידי חבריו. ועד הארגון יימצא בקשר מתמיד עם הוועד המרכזי.

    257. הוועד המרכזי לא יכיר בשני ארגונים שחברים בו רופאים מאותו סוג העסקה (בית חולים או מרפאות וכו') אצל אותו מעסיק. אם, למרות זאת, הוקמו שני ארגונים מאותו סוג אצל אותו מעסיק, יכיר הוועד המרכזי רק בארגון שעם חבריו נמנה מספר גדול יותר של רופאים העובדים אצל אותו מעסיק.

    258. רופא המועסק אצל יותר ממעסיק אחד, ישתייך לארגון אחד על-פי משרתו העיקרית אצל מעסיקיו. היה והיקף משרתו שווה אצל שני מעסיקים או יותר, יבחר הרופא לאיזה ארגון להשתייך ויודיע על כך למשרדי הר"י.

    259. רופאים עצמאיים, שעיקר עיסוקם ברפואה העצמאית והמועסקים בפחות מ-20% משרה אצל מעסיק או אצל מעסיקים, רשאים להתאגד כארגון פרופסיונלי לשם קידום ענייניהם כרופאים עצמאיים.

    260. על הארגונים להביא את החלטותיהם, בכל העניינים שיש להם נגיעה לכלל הרופאים חברי ההסתדרות הרפואית, לדיון בוועד המרכזי.

    261. הארגונים מופיעים כבאי-כוח הר"י במשא ומתן עם המעסיק או עם המעסיקים שאצלם עובדים חבריהם. בכל השאלות הנוגעות לכלל הרופאים, מנהל הוועד המרכזי את המשא ומתן עם המעסיקים. כמו כן, בכל מקרה שבו מבקש ועד הארגון את התערבותו של הוועד המרכזי, מתנהל המשא ומתן עם המעסיקים לאחר התייעצות עם באי-כוח הארגון.

    262. במקרה של סכסוך או חילוקי דעות בין ועד הארגון לבין הוועד המרכזי, יפעלו על-פי דעת ועד הארגון, אם הוא נתמך ברוב יחסי של שני שלישים בוועד המרכזי. לא זכה ועד הארגון ברוב כזה, יפעלו על-פי החלטת הוועד המרכזי בעניין. היו חילוקי הדעות בשאלה יסודית, שאין ליישבה בדרך של משא ומתן, או בדרך של החלטה כאמור, תכונס ועידה שלא מן המניין בתוך חודשיים, והיא שתכריע בחילוקי הדעות. עד לכינוס הוועידה, יפעלו על-פי החלטת הוועד המרכזי.

    263. ארגון פרופסיונלי המוכר על-ידי הוועד המרכזי נעשה לחלק בלתי נפרד מהר"י, בין שהארגון מאוגד כאישיות משפטית עצמאית ובין אם לאו, ובלבד שבתקנון הארגון נקבע כי כל חבר בו חייב להשתייך להר"י, וכי הוא מאמץ את התקנות 269-256 כחלק מתקנון הארגון. בכל הנוגע ליחסי הגומלין שבין ארגון פרופסיונלי לבין הר"י, יחול על הארגון תקנון הר"י.

    264. ארגון פרופסיונלי חייב לקיים ועידה ארצית לא יאוחר משלושה חודשים לפני הוועידה הארצית של הר"י, ולא מוקדם מתשעה חודשים לפניה.

    265. לפני הוועידה הארצית של הר"י, תודיע ועדת הבחירות של הר"י לארגון על מספר הצירים שהוא זכאי לשלוח לוועידה, על-פי הקבוע בתקנה 48 לעיל. הארגון יחלק, לפי שיקול דעתו, את מספר הצירים, ובלבד שתובא בחשבון חלוקה אזורית ו/או סקטוריאלית בארגון ו/או חלוקה מבנית של הארגון.

    266. הצירים לוועידת הר"י ייבחרו על-ידי הארגון, על-פי השיטה הקבועה בתקנון הארגון לבחירת צירי ועידת הארגון.

    267. במועד הבחירות לצירי ועידת הר"י ייבחרו צירי הוועידה מהאזור/ בית החולים, על-פי המספר שעליו הודיע ועד הארגון. לכל ציר ייבחר ממלא מקום. הארגון ירכז את רשימת הצירים שנבחרו וממלאי מקומם ויעבירה לוועד המרכזי, לא יאוחר מחודשיים לפני ועידת הר"י.

    268. ארגון רשאי לקבוע את שיטת הבחירות למוסדותיו בדרך הנראית לו, על-פי תקנון הארגון, ובלבד שיינתן לכל חבר ארגון, הממלא את חובותיו לארגון ולהר"י, להשתתף בהליך הבחירות למוסדות הארגון ולוועידת הר"י. לא הובטחה השתתפות כאמור, לא יוכל הארגון לשגר צירים לוועידת הר"י, ויישלל מעמדו כארגון מוכר.

    269. הוועד המרכזי רשאי שלא להכיר בארגון או לשלול ממנו את ההכרה, רק אם שוכנע כי אין הארגון מקיים את האמור בתקנות 269-256 או שהקמת הארגון ו/או פעילותו פוגעת ו/או עלולה לפגוע בדרך כלשהי בהר"י ו/או בפועלה או מטרותיה ו/או ארגוניה, או אם לא העביר הארגון את מסי החברים לוועד המרכזי במשך תקופה של שישה חודשים. הוועד המרכזי יפעיל את סמכותו על-פי תקנה זו רק לאחר שנתן לארגון אפשרות להשמיע את טיעוניו. על החלטת הוועד המרכזי רשאי הארגון לערער בפני בית הדין של הר"י. החלטת בית הדין תהיה סופית.

    ארגון שנשללה ההכרה בו, רשאי לבקשהּ מחדש, לאחר שימלא אחר כל הקבוע בתקנות או ישלם את מסיו כדין.