• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    קשרים בינלאומיים

    קשרים בינלאומיים

    ההסתדרות הרפואית בישראל לצד הרופאים הישראליים גם בזירה הבינלאומית עם נטוורקינג מחקרי ומלגות ללימודים בחו"ל.
    ההסתדרות הרפואית בישראל לצד הרופאים הישראליים גם בזירה הבינלאומית עם נטוורקינג מחקרי ומלגות ללימודים בחו"ל.
    קשרים בינלאומיים קשרים בינלאומיים

    היחידה לקשרי חוץ

    היחידה לקשרי חוץ בהר"י אחראית על פעילות הר"י בארגונים הבינלאומיים ומקיימת עימם קשרי גומלין הדוקים. בנוסף מתכללת היחידה את הקשר עם הרופאים היהודים והישראלים בחו"ל בתפוצות באמצעות המפעל של הר"י לחברות חוץ (מח"ח).

    ליצירת קשר עם מח"ח  פנו בטופס מקוון או  בטלפון  03-6100444

    מפעל חברות חוץ

    מפעל חברות חוץ (מח"ח) של ההסתדרות הרפואית בישראל (הר"י) נוסד ב-1912, ומציע מגוון אפיקים ליצירת קשרי מחקר ושותפות עם רופאים יהודים וישראלים בחו"ל. 

    זוהי פלטפורמה לגיבוש קשרי מחקר ושת"פ כמו גם העשרה לימודית לחברים המבקשים לצאת ללמוד בחוץ לארץ.

    מפעל חברות חוץ מאפשר לרופאים יהודים וישראליים להיות חברים בהר"י גם אם הם מתגוררים בחו"ל.

    פעילות המפעל לחברות חוץ:

    • סיוע ביצירת קשרים עם רופאים ורופאות בישראל
    • נטוורקינג ושותפות - שותפות מחקרית בין מספר מוקדים בעולם, דיונים וסיעורי מוחות רפואיים באשר לדרכי טיפול.
    • מתן מלגות לימודים לרופאים חברי הר"י המעוניינים ללמוד בחו"ל - המלגות ניתנות לרופאים הנוסעים ללימודי חו"ל לתקופה של שנה או שנתיים, כאשר גובה המלגות והיקפן תלוי כמובן בתקציב שמקורו בכספים המועברים לרשות המלגות מארגוני הרופאים, המוסדות הרפואיים השונים בארץ ומסניפי מח"ח ברחבי העולם.
    • סיוע במאבק נגד עמדות אנטי-ישראליות ובתמיכה בישראל וברפואה בישראל

       למידע נוסף על המפעל לחברות חוץ

    מלגות ליוצאים לחו"ל

    מפעל חברות חוץ של הר"י מסייע לרופאים היוצאים להשתלמות בחו"ל במתן מלגות השלמה. מספר המלגות המחולקות בכל שנה תלוי בכספים המועברים לרשות המלגות מארגוני הרופאים, המוסדות הרפואיים השונים בארץ ומסניפי מח"ח ברחבי העולם. הדיון בבקשות מתקיים אחת לשנה בפני ועדת המלגות של מח"ח. המלגה ניתנת לרופאים שנוסעים לתקופה של שנה עד שנתיים.

     דרישות החובה להגשת בקשת מלגה מילוי טופס בקשת מלגה

    הפצת ניוזלטר Around the Globe

    עלון Around the Globe מפורסם על ידי הר"י שלוש פעמים בשנה למנויים המעוניינים בכך. מטרת הפרסום היא לשקף את הרפואה בישראל באור חיובי ולתת מענה ותמיכה לרופאים יהודים שנתקלים באנטישמיות ובאנטי-ישראליות.

    העלון מתמקד בפעילות הומניטרית, דיווח על פעילותה הבינלאומית של הר"י, קיום קשרים עם ארגונים בינלאומיים ודיווחים מסניפי הר"י ברחבי העולם. כמו כן, מדווח העלון על פעילות בינלאומית בתחום הרפואה כמו יצרת אינטרקציה של בתי חולים עם גורמים בחו"ל או תגליות בינלאומיות.

    חברות בארגונים בינ"ל

    הר"י פעילה בארגונים הבינלאומיים הבאים:

    WMA - World Medical Association

    ההסתדרות הרפואית העולמית היא ארגון א-פוליטי ועצמאי, הכולל 115 ארגונים, ומייצג מעל 10 מיליון רופאים. ה-WMA עושה מאמץ להבטיח את עבודתו העצמאית של הרופא ולקבוע ולקדם סטנדרטים גבוהים של אתיקה רפואית בעבודת הרופא בעזרת ניסוח ניירות עמדה והצהרת עמדותיו.

    הר"י היא חברה פעילה בארגון ומשתתפת בקבוצות עבודה רבות. יו"ר ההסתדרות הרפואית, פרופ' ציון חגי הוא חבר מועצה של ה-WMA ויו"ר הוועדה לעניינים סוציו-רפואיים. ד"ר בלשר, יו"ר הר"י לשעבר, שימש כנשיא ההסתדרות הרפואית עולמית בשנת 2009 וכיו"ר המועצה בשנים 2003-2006, ופרופ' אידלמן, יו"ר הר"י הקודם, שימש כנשיא בשנת 2019.

    במשך שנות חברותה בארגון, ההסתדרות הרפואית בישראל יזמה מסמכי מדיניות רבים. הר"י גם סייעה בעדכון הקוד האתי הרפואי הבינלאומי, העוסק בחובותיהם של הרופאים כלפי מטופלים וכלי קולגות, וכן השתתפה בניסוח ההצהרה על שיפור מתמיד של איכות הטיפול הרפואי. 

    עו"ד לאה ופנר, מזכ"ל הר"י ועו"ד מלכה בורו, ראש האגף למשפט ומדיניות ציבורית בהר"י הן יועצות בוועדת האתיקה הרפואית ובוועדה לעניינים סוציו-רפואיים. עו"ד ופנר חברה גם בוועדה למימון ותכנון. ב-2008 אירחה הר"י את הכנס השנתי של ה-WMA בתל-אביב, וב-2019 אירחה כנס משותף בנושא "הרופא ב-2030". ב-2022 אירחה הר"י את הכנס של קבוצת העבודה בנושא עדכון הצהרות הלסינקי.

    EFMA - European Forum of Medical Associations

    הפורום האירופי של הסתדרויות רפואיות משמש גוף מקשר בין ארגון הבריאות העולמי (WHO) לבין הסתדרויות רפואיות של מדינות שונות. EFMA מייצג כ-60 הסתדרויות ו-10 ארגונים רפואיים בינלאומיים כצופים. עו"ד לאה ופנר, מזכ"ל הר"י, נבחרה כמזכירה כללית של הארגון באפריל 2007 והר"י משמשת כחברה בוועדה המקשרת.

    הר"י סייעה בשינוי הקווים המנחים של הארגון, והציגה נושאים מגוונים כגון מדיה חברתית, אוטונומיה מקצועית ומערכת יחסים בין הרופאים ותעשיית התרופות וכן ניסחה כמה הצהרות, כולל מסמך העוסק בהבטחת שירותי בריאות בזמן עימות.

    ב-2017 אירחה הר"י את פורום הארגון בהרצליה.


    CPME - Standing Committee of European Doctors

    הוועדה המתמדת של רופאים באירופה (CPME) הינו ארגון לקביעת מדיניות, המייצג 28 הסתדרויות רפואית לאומיות ו-9 ארגונים בינלאומיים. הר"י נמצאת במעמד של משקיפה מאז 2003 ומשתתפת במפגשים שנתיים וכן תורמת ומגיבה למסמכי מדיניות שמנפיק הארגון.

    בנוסף, הר"י היא חברה פעילה בקבוצת עבודה בנושא eHealth. הר"י גם חברה פעילה בקבוצות עבודה בנושאים כגון סירוב מצפוני, אי שוויון בבריאות והזדקנות פעילה ובריאה. במועצה הכללית באוקטובר 2007, קיבל ה-CPME הצהרה שיזמה הר"י לגבי החרם האקדמי שאיים על ישראל.  
     

    UEMS - European Union of Medical Specialists

    ארגון ה-UEMS מייצג יותר מ-50 דיסציפלינות רפואיות באמצעות גופים ומבנים שונים. הארגון יוצר מועצה אירופאית בשיתוף עם האגודה האירופית הרלוונטית, להגדרת סטנדרטים אירופיים של חינוך והכשרה רפואיים.

    הר"י הצטרפה ל-UEMS במעמד משקיפה בשנת 2003 וב-2007 נהייתה חברה. פרופ' חנוך קשתן, יו"ר המועצה המדעית בהר"י מייצג את הר"י במועצת ה-UEMS ובפגישות ועד המנהל. 

    הר"י משתתפת במפגשים שנתיים וכן תורמת ומגיבה למסמכי מדיניות שמנפיק הארגון.