• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    מצוקת המערכת


    103.  הוועידה קוראת לממשלה להגדיל את המשאבים המופנים למימון מערכת הבריאות, ולפעול בדחיפות לפתרון מצוקות אקוטיות, כגון המחסור ברופאים והמחסור המשווע במיטות לטיפול נמרץ.

    104.   הוועידה קוראת למשרד הבריאות להוסיף מיטות אשפוז בבתי החולים, ולהעמידן על שיעור של שלוש לכל 1,000 נפש, בדומה לשיעור המינימאלי המקובל במדינות המערב, עם העדפה למקומות שבהם הקיים הוא מתחת לממוצע הארצי.

    105.  הוועידה קוראת לממשלת ישראל להקים לאלתר ועדת חקירה ממלכתית למערכת האשפוז בישראל, וליישם את מסקנותיה בתוך פרק זמן קצר ממועד פרסומן.

    106.  הוועידה קובעת, כי חשיבותה של רפואת הקהילה במערכת הבריאות עולה ותמשיך לעלות כל העת. לפיכך, קוראת הוועידה לקופות לחזקה ולהבטיח לרופאים העובדים במסגרתה תנאים שיאפשרו להם להעניק רפואה מיטבית למטופליהם.

    107.   הוועידה קובעת, כי רופאי הקהילה עובדים תחת עומס עבודה רב, המביא אותם למצב של שחיקה מוגברת. הוועידה קוראת למעסיקים לפעול להקלה בעומס המטופלים ולהבטיח זמן סביר ואיכותי למפגש רופא-מטופל.

    108.  הוועידה קובעת, כי הרופאים בבתי החולים עובדים תחת עומס רב כתוצאה, בין השאר, ממחסור בתשתיות ובתקנים, וקוראת לממשלה לקבוע כי בכל מחלקה שבה התפוסה הממוצעת גבוהה מ-80% יתווספו תקני רופאים קבועים, כך שתובטח רמת התקינה המקובלת בעולם המערבי, וכן להתאים את התקינה בבתי החולים לתנאי העומס.

    109.  הוועידה קוראת למעסיקים לשפר את סביבת העבודה בקהילה ובבתי החולים על-ידי הפחתת המטלות האדמיניסטרטיביות המוטלות על הרופאים וכן על-ידי הוספת כוח אדם, כדוגמת צוות סיעודי, מזכירותי ומנהלתי.

    110.  הוועידה קוראת לוועד המרכזי ולאיגודי הר"י להגדיר במשותף, על-פי תחומי הרפואה השונים, מהו פרק הזמן הסביר להמתנה לטיפול רפואי, כקבוע בסעיף 3(ד) לחוק ביטוח בריאות ממלכתי, ולפעול בשיתוף עם משרד הבריאות בכדי שאלו יהיו זמני ההמתנה בפועל.  

    111.  הוועידה קוראת למשרד הבריאות לפתוח לאלתר יחידות מקצועיות, לשם קידום איכות הרפואה בבתי החולים, לשם מתן אפשרות להתמקצעות בשטחים נדרשים, בהתאמה להתפתחות הבלתי פוסקת בעולם הרפואה, וכן לפתוח לאלתר יחידות מקצועיות בסיסיות בבתי החולים הפריפריים, לשם קידום איכות הרפואה וזמינותה לתושבי הפריפריה.

    112.  הוועידה מודה להר"י על הפעולות שנקטה במהלך כהונה זו ועל הצלחתה, עד כה, למנוע את כל החלטות הממשלה בנושא קיצוץ כוח האדם הרפואי במערכת הבריאות, וקוראת לה לנקוט את כל האמצעים שבידה, לרבות אמצעים משפטיים, כנגד כל הצעת חוק נוספת בנושא.

    113.  הוועידה קוראת לממשלה לקבוע בחוק מנגנון אוטומטי לעדכון ריאלי של סל הבריאות, שיתבסס על מקדמי מחירים במדד יוקר הבריאות, מקדמים דמוגרפיים ושינויים טכנולוגיים; הכול כפי שפורט בדו"ח אמוראי.