• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    מדיניות רפואית


    1. הוועידה קובעת כי האיגודים המדעיים הם הגופים המוסמכים לגבש את תורת העבודה הקלינית, בשיתוף האגף למדיניות רפואית של הר"י. בכך באה לידי ביטוי מחויבותה של הפרופסיה הרפואית למתן טיפול ושירות רפואי מיטבי.
    2. הוועידה רואה חשיבות בהמשך הפעילות לקידום איכות הטיפול על-ידי האגף למדיניות רפואית של הר"י. פעילות זו כוללת, בין היתר, כתיבת הנחיות קליניות ומסמכי עמדה, גיבוש טופסי הסכמה מדעת ופעולות בתחום ניהול הסיכונים ובטיחות הטיפול. הוועידה דוחה את ניסיונותיו של משרד הבריאות להכתיב מדיניות רפואית בדרך של הוצאת חוזרים ונהלים, ללא הידברות עם הר"י ואיגודיה, וקוראת לו לחדול מהתערבות  בעניינים מקצועיים המצויים תחת אחריותה של הפרופסיה הרפואית. הוועידה מבקשת להזכיר לרופאים כי שיקול הדעת הרפואי שלהם גובר על הוראה מנהלית שיוצאת ויש לשמור על האוטונומיה המקצועית של הרופא.
    3. הוועידה קוראת להגברת מעורבותם של הר"י ושל איגודיה בפיתוח תוכניות ארציות למדידת איכות ברפואה, הן בקהילה והן בבתי החולים. הוועידה סבורה כי תרומתם המקצועית של הרופאים לגיבוש מדדי איכות הינה נדבך חיוני בשיפור איכות הטיפול.
    4. הוועידה דורשת כי כל התקדמות בפיתוחם ובהטמעתם של סטנדרטים לאקרדיטציה במוסדות רפואה תיעשה בהסכמה עם הר"י, על ארגוניה ואיגודיה, כתנאי להשתתפותם של רופאים בתהליך.
    5. הוועידה קובעת שהתורה הקלינית נקבעת אך ורק על-ידי האיגודים המדעיים בהר"י ולא על-ידי גורמים אחרים, לרבות המועצות הלאומיות.
    6. הוועידה רואה חשיבות בהקמת מאגרי מידע קליניים בשיתוף האיגודים המדעיים, וזאת על פי כללי אתיקה נאותים שיסוכמו מראש עם הר"י ואיגודיה ובהתאם לאמות מידה מקובלות לאחר היוועצות עם מומחים מובילים בתחומים אלו. הוועידה סבורה כי על הרופאים להוביל את פעילות ניהול הסיכונים ובטיחות הטיפול ברמה הלאומית, זאת כחלק בלתי נפרד מהמאמץ הכולל לקידום ולשיפור איכות הטיפול. הרופאים, מתוקף הכשרתם ועיסוקם היומיומי, הם בעלי הידע, הניסיון והמיומנות הדרושים לעיצוב המדיניות בתחום זה. כך גם יובטח כי  פעילות זו תשמש אך ורק לשם קידום איכות, ולא תהפוך לכלי ניהולי ומשמעתי בידיהם של הרגולטור והמעסיקים.
    7. הוועידה דורשת כי כל פעילות לתחקור אירועים חריגים תתבצע אך ורק על-ידי מי שהוסמך והוכשר לשם כך, וזאת תחת חיסיון מלא על דיווח כמקובל במדינות שונות בעולם. הוועידה קובעת כי כך ניתן יהיה לצמצם משמעותית את הסיכון אשר נשקף למטופלים בכל הליך רפואי, ולתרום לחיזוקו של הקשר בין המטפל למטופל. הוועידה קוראת למחוקק ולמשרד הבריאות להחזיר את החיסיון לכל פעילות ניהול הסיכונים, לרבות ועדות החוקרות אירועים חריגים.
    8. הוועידה קוראת למשרד הבריאות לחייב את המעסיקים למנות מנהל סיכונים בכל מוסד רפואי. על המעסיקים להקצות לשם כך תקן ייעודי, ולמנות לתפקיד רופא בכיר בעל ניסיון, המקובל על ועד הרופאים המקומי.
    9. הוועדה דורשת כי ניהול סיכונים יתבצע אך ורק בשיתוף פעולה בין הרופאים להנהלה. לפיכך, יש לקבוע את הכללים שלפיהם יתבצע שיתוף הפעולה בפועל, לרבות הדיווח הקבוע על פעילות ניהול סיכונים לוועד.