• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    קווים מנחים לביצוע מבחני תגר למזון

    אלרגיה למזון נובעת מתגובה של מערכת החיסון לחלבוני מזון שונים. התגובות האימוניות למזון מסווגות לתגובות המתווכת על ידי הנוגדן IgE ושאינן מתווכות על ידי נוגדן זה (IgE-Non). תגובה למזון המתווכת על ידי הנוגדן IgE מופיעה במרבית המקרים תוך דקות עד שעתיים מרגע החשיפה הפומית למזון והביטוי הקליני לכך יכול לכלול תסמינים עוריים (אודם, תפרחת אורטקריאלית), תסמינים של מערכת העיכול (כאבי בטן, הקאות), דרכי הנשימה (נזלת, שיעול, סטרידור, צפצופים), המערכת הקרדיווסקולרית (ירידה בל"ד, שינוים בקצב הלב), מערכת העצבים (ישנוניות, בלבול), ועד הופעת תגובה אנפילקטית מסכנת חיים. תגובות למזון שלא מתווכות על ידי הנוגדן IgE מתאפיינות בתסמינים של מערכת העיכול כגון הקאות, שלשולים או/ו דלקת עורית (דרמטיטיס). שכיחות אלרגיה למזון המדווחת בספרות העולמית בקרב ילדים נעה בין 2-6%, בהתאם לגיל הנבדקים. בספרות קיימים דיווחים מעטים על שכיחות אלרגיה למזון במבוגרים וההערכה היא שהשכיחות נעה בין 1-3%. המזונות העיקריים הגורמים לתגובות אלרגיות בקרב ילדים בישראל הם: חלב פרה, ביצים, שומשום, בוטנים, אגוזים ודגים. במבוגרים המזונות העיקריים המדווחים כגורמים לתגובה אלרגית הם בוטנים, אגוזים דגים, פירות ים וכן פירות וירקות הגורמים ל-syndrome allergy Oral.

     

    מהדורת 2018