• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • מה תרצו למצוא?

    מרק מיסו

    מרק מיסו הוא מאכל בסיסי במטבח היפני וקל להכנה. האצות מעשירות אותו בויטמינים ומינרלים והטופו הוא מקור לחלבון ולשובע.


    במטבח הישראלי אצות מככבות בעיקר בסושי, אך ניתן לשלב אותן כמעט בכל מאכל, כתוספת לסלט ירקות, פירות, עם יוגורט, כנישנוש ואפילו במרק.

     

    מרק מיסו

    מרכיבים:

    4 כוסות ציר מרק ירקות או ציר יפני מסורתי  

    3 כפות מיסו בהיר

    2 כפות סאקה (יין אורז יפני) או חומץ יין

     

    מרכיבים להגשה:

    חופן אצות

    חבילת טופו חתוך לקוביות מטוגן קלות על מחבת.

     

    אופן הכנה:

    1. מרתיחים את הציר.

    2. מוסיפים את המיסו והסאקה/חומץ יין ומערבבים היטב

    3. מסננים  ומוזגים לקעריות

    4. מוסיפים את הטופו המטוגן והאצות

    בתיאבון!

    חשוב לדעת!

    למזונות מן הים תרומה בריאותית וסביבתית, הם עשירים בוויטמינים, מינרלים וחומצת שומן ומחירם הסביבתי נמוך משמעותית מזה של עוף ובשר.

    יתרונות

    האצות הן אחד המקורות הצמחיים היחידים המכילים ויטמין B12 בכמות גבוהה ולכן חשוב שצמחונים וטבעונים יוסיפו אותן לתפריט באופן קבוע.

    < חזרה לעמוד כל המתכונים
    עדכנו את מדיניות הפרטיות באתר ההסתדרות הרפואית בישראל. השינויים נועדו להבטיח שקיפות מלאה, לשקף את מטרות השימוש במידע ולהגן על המידע שלכם/ן. מוזמנים/ות לקרוא את המדיניות המעודכנת כאן. בהמשך שימוש באתר ובשירותי ההסתדרות הרפואית בישראל, אתם/ן מאשרים/ות את הסכמתכם/ן למדיניות החדשה.