(נוסח ההצעה בהסכמת הייעוץ המשפטי של הממונה על השכר באוצר ושל הר"י)
הצורך: ראש הממשלה יקים וועדה ציבורית, אשר תבדוק ותגיש מסקנות והמלצות בנושאים עקרוניים הקשורים לדמותה ואופן תיפעולה של הרפואה הציבורית בישראל. הסתבר כי הנושאים העומדים על סדר היום הם קשים ומורכבים, והם דורשים טיפול מערכתי.
חוק ביטוח בריאות ממלכתי קבע מודל של מימון ציבורי וטיפול רפואי ציבורי. בפועל נוצרות מציאויות בעייתיות של רפואה פרטית, אשר דרה בכפיפה אחת עם רפואה ציבורית, ואשר יש בהן כדי ליצור ניגודי אינטרסים ונורמות התנהגות לא בריאות.
הוועדה תדון איפה בטיבה ובמעמדה של הרפואה הציבורית בישראל בתפישה מערכתית, וכן במעמד הרופא בתוך מערכת זאת.
תחומים לבדיקה: קיימת שורה ארוכה של נושאים בעייתים ועקרוניים הדורשים פתרון או בדיקה מעמיקה ובחינה מחדש, ביניהם:
1. הגדרה מחדש של המושגים רפואה ציבורית, רפואה פרטית, ומה שביניהם.
2. האם הרפואה הציבורית תמשיך להיות היצרן הראשי והדומיננטי של שירותי רפואה לאוכלוסייה בישראל.
3. כיצד תישמר הרמה המקצועית של הרופאים בשרות הציבורי ונכונותם לתרום לקידום הרפואה הציבורית ולייעול פעילותה. (מודלים של העסקת רופאים, מודלים של תגמול רופאים, שיטות תימרוץ, מעמדם של הרופאים לסוגיהם, סדרי עבודה, מסלולי קידום, ורוטציה).
4. האם יהיו קשרים בין הרפואה הציבורית לבין הרפואה הפרטית (שר"פ, השכרת מיטות בתי חולם ציבוריים, שיתוף בתי חולים פרטיים בייצור השירותים, הסדרי התעסוקה, האתיקה וכללי התנהגות של הרופאים העוסקים בעבודה או בפרקטיקה פרטית).
5. היחס בין השירותים האמבולטוריים הקהילתיים לבין אלו של בתי החולים.
הרכב: בראש הוועדה מוצע להעמיד אישיות ציבורית נכבדה. לצד יושב הראש יכהנו חברי ועדה נוספים מתחומי הכלכלה, הניהול הרפואי, הרפואה, ניהול משאבי אנוש ויחסי עבודה.
סמכויות: המלצות הוועדה אינן מחייבות, הוועדה תתבקש להגיש את ממצאיה והמלצותיה בצורת דו"ח. הוועדה תוסמך להגיש גם המלצות ביניים לגבי נושאים ספציפיים.
תקורת זמן: הוועדה תוציא את המלצותיה תוך חצי שנה, ולא יאוחר מתום שנה אחת מיום שהתמנתה.
|