ביום 16.7.2025 בתום מאבק עיקש שארך כמעט שנתיים, חתמה הר"י על הסכם קיבוצי הקובע כי רופאים שביצעו או מבצעים תורנויות (מלאות) במהלך שירותם במילואים, באישור מנהל המחלקה ובהתאם לצורכי בית החולים, יהיו זכאים לגמול תורנות הקבוע בהסכמים הקיבוציים.
קודם לחתימת ההסכם הקיבוצי, משרד האוצר לא התיר תשלום גמול תורנות לרופאים שביצעו אותן במהלך תקופת שירותם במילואים, ולכל היותר שולם להם תגמול בערך שעות רגילות או גמול שעות נוספות, שערכן נמוך יותר מגמול תורנות.
הגמול המלא עבור התורנות יינתן גם אם הרופא לא עבד בבית החולים לפני תחילת התורנות במסגרת השעות היומיות.
כמו כן, הר"י עמדה על כך שהתשלום יתבצע גם באופן רטרואקטיבי – כלומר רופאים שביצעו תורנויות מלאות בבתי החולים במהלך תקופת המילואים, יזכו למלוא הגמול עבור כל התורנויות שביצעו מאז ה-7 באוקטובר 2023 ועד היום התשלום הרטרואקטיבי לרופאים הזכאים לו ישולם במשכורת החודש הבא או לכל היותר במשכורת החודש שלאחר מכן.
בנוסף לאמור לעיל, רופאים מומחים המשרתים במילואים, יהיו רשאים להיות בכוננות בכפוף לאישור מנהל המחלקה ובהתאם לצורכי בית החולים במהלך שירותם במילואים, ויהיו זכאים לגמול עבור הכוננות על פי הקבוע בהסכמים הקיבוציים. זאת, בכפוף לכך שהרופא עבד בפועל במחלקה לפחות 4 שעות לפני הכוננות.
ההסכם הקיבוצי נחתם מול הממונה על השכר במשרד האוצר והוא חל על כל בתי החולים הציבוריים בישראל הכפופים להסכמים הקיבוציים.
ההסכם יהיה בתוקף עד ה-31.12.2026 או עד סוף המלחמה, לפי המוקדם ביניהם.
לצפייה בהסכם