לתוכן מרכזי
  • כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • קורס מיומנויות לטיפול ב"שתייה מבוקרת"

    קורס מיומנויות לטיפול ב"שתייה מבוקרת" מטעם אילסם (החברה הישראלית לרפואת התמכרויות)

     

    שתיית אלכוהול מופרזת מהווה כיום בעיה משמעותית והולכת וגוברת בבריאות הציבור בישראל. השינויים בתרבות השתייה מביאים אל הקליניקות ומערכות הבריאות יותר ויותר מטופלים הסובלים מבעיות תפקוד, קשיים בזוגיות ובמשפחה, בעיות תעסוקתיות וסיכונים בריאותיים חמורים (מפגיעות קוגניטיביות ועד למחלות כבד וסרטן).

    במשך שנים, הגישה הרווחת נטתה לתייג כמעט כל אדם שמרבה לשתות תחת הכותרת המוחלטת של "אלכוהוליסט". גישה זו, המציבה בפני המטופל ברירה יחידה של הינזרות מוחלטת לכל החיים, מייצרת קושי עצום בגיוס מטופלים. רבים מהם נרתעים מהתיוג ומסרבים להתחייב להפסקה מוחלטת – ובשל כך נמנעים מקבלת טיפול בשלבים מוקדמים.

    כיום כבר ברור כי לא כל אדם שחרג מגבולות השתייה הנורמטיבית נמצא בהכרח במסלול לתלות כרונית. טיפול קצר מועד לשתייה מבוקרת (עם או בלי סיוע תרופתי) הוכיח את יעילותו המדעית, והוא מאפשר להציע למטופלים חלופות מותאמות אישית לפי רמת החומרה.

    הקורס נועד להנגיש את הידע התיאורטי והמיומנויות הפרקטיות הללו לאנשי מקצוע הנמצאים בקו הראשון של הטיפול.

     

    הכלים והמיומנויות שתרכשו בקורס:

    - שינוי קונספטואלי: הבנת בעיות השתייה על פני רצף, במקום התפיסה המסורתית של "מחלה כרונית פרוגרסיבית".

    - ארגז כלים תרופתי: סקירה מקיפה של אפשרויות הטיפול התרופתי העדכניות ויעילותן.

    - רכישת מיומנויות מעשיות בשתי גישות מובילות:

          * גישת SBIRT (איתור, התערבות קצרה והפניה לטיפול – Screening, Brief Intervention, and Referral to Treatment).

          * אימון וטיפול קצר מועד לשתייה מבוקרת.

    מבנה הקורס: לייב ב-ZOOM,
    ניהול אקדמי: ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי
    תאריך התחלה: 03.11.2026
    מועד הקורס: נובמבר 2026
    00 שניות
    :
    00 דקות
    :
    00 שעות
    :
    00 ימים

    לסגירת ההרשמה לקורס

    תעריפים + -

    חברי הר"י

    ₪90
    בעלי תפקידים במוסדות הר"י
    ₪120
    סטודנטים לרפואה, סטאזרים, מתמחים
    ₪180
    מומחים, רופאים ורופאי שיניים

    לא חברי הר"י

    ₪160
    סטודנטים לרפואה, סטאזרים, מתמחים
    ₪220
    מומחים, רופאים ורופאי שיניים
    ₪220
    אחר
    הקורס מיועד לאנשי טיפול ורפואה המבקשים להרחיב את מעטפת המענים בקליניקה:
    • פסיכיאטרים ורופאי משפחה
    • פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים
    • עובדים סוציאליים בקהילה
    • אחיות קהילה
    • מטפלים ומטפלות במרכזי טיפול בהתמכרויות
    4 מפגשי זום 19:30–21:00.

    1. היכרות עם הפרעות/בעיות הקשורות לשתיית אלכוהול ומושג "שתייה בעייתית" בניגוד למושג ה"אלכוהוליזם" - ד"ר איתי בסר. ד״ר איתי בסר, מנהל מרפאות מבוגרים ומיון, המרכז לבריאות הנפש ״בארות, ב״ש, יו"ר אילסם
    2. הכירות עם תרופות המסיעות בטיפול בבעיות הקשורות לשימוש באלכוהול - ד''ר עמוס עברי, המרכז הישראלי להתמכרויות (ICA, נתניה) ומנהל המרפאה לשורדי נובה במרכז לברה''נ לב השרון
    3. שיטת ה- SBIRT - - ד"ר נדב שליט, פסיכיאטר, מנהל תחום חדשנות קלינית במרכז הישראלי להתמכרויות ובריאות הנפש.
    4. טיפול קצר מועד לתמיכה בשתייה מבוקרת- ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי פסיכיאטר מומחה ומדריך CBT, לשעבר מנהל המעון האשפוזי לגמילה מאלכוהול ובעל ניסיון רב בטיפול בהתמכרויות.
    מפגשים + -
    תאריך
    שם המפגש
    שעה
    03.11.2026
    היכרות עם הפרעות/בעיות הקשורות לשתיית אלכוהול ומושג "שתייה בעייתית" בניגוד למושג ה"אלכוהוליזם" - ד"ר איתי בסר
    19:30-21:00
    10.11.2026
    הכירות עם תרופות המסיעות בטיפול בבעיות הקשורות לשימוש באלכוהול - ד''ר עמוס עברי
    19:30-21:00
    17.11.2026
    שיטת ה- SBIRT - ד"ר נדב שליט
    19:30-21:00
    24.11.2026
    טיפול קצר מועד לתמיכה בשתייה מבוקרת - ד"ר סרג'יו מרצ'בסקי
    19:30-21:00
    • נושאי הקורסים ו/או מועדם ו/או הפורמט שלהם נתונים לשינויים לפי צרכיה של הר"י ו/או המשתתפים בהם, והר"י תהיה רשאית לבטל ו/או לשנות את נושאי ו/או מועדי ו/או מיקומיהם, במתן הודעה למשתתפי הקורסים.
    • כל מידע ותוכן המופיע בבית הספר המקוון ו/או בקורסים המוצעים על ידי ההסתדרות הרפואית נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי או משפטי. יישום התכנים הנלמדים הינו באחריות המלאה של הלומד ואין ההסתדרות הרפואית בישראל אחראית בין באופן ישיר או עקיף לתוכן המתפרסם והנלמד ולכל נזק או אובדן שעלול להיגרם ללומד או לכל צד שלישי בעקבות שימוש בתוכן. כל החלטה או פעולה שתעשה בהסתמך על התכנים, הם לחלוטין באחריות הבלעדית של הלומד.
    • מספר המקומות מוגבל
    עדכנו את מדיניות הפרטיות באתר. השינויים נועדו להבטיח שקיפות מלאה, לשקף את מטרות השימוש במידע ולהגן על המידע שלכם/ן. מוזמנים/ות לקרוא את המדיניות המעודכנת כאן. בהמשך שימוש באתר ובשירותי ההסתדרות הרפואית בישראל, אתם/ן מאשרים/ות את הסכמתכם/ן למדיניות החדשה.