• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • מה תרצו למצוא?

        תסמונת הגניבה התת-בריחית: פרשת חולה

        הרפואה | כרך 166

        חוברת 9, אוקטובר 2026
        עמ׳ 614-616

        • חיים פנשל, גיל ניסים בכר

        תקציר

        אישה בת 80 שנים פנתה למיון עקב סחרחורת, חולשה וקוצר נשימה במאמץ. בבדיקתה נמצא פער סיסטולי משמעותי בלחץ הדם בין הזרועות. בדיקת CTA חזה הדגימה היצרות קשה במוצא העורק התת-בריחי השמאלי, המסבירה את ההסתמנות הקלינית ואת פער הלחצים. פרשת חולה זו מדגישה את חשיבותה של אנגיוגרפיית CT (CTA)  באבחון מהיר ומדויק של היצרות העורק התת-בריחי במסגרת בירור פער בלחצי הדם.

        הבהרה משפטית: כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי או משפטי. אין הר"י אחראית לתוכן המתפרסם באתר זה ולכל נזק שעלול להיגרם. כל הזכויות על המידע באתר שייכות להסתדרות הרפואית בישראל. מדיניות פרטיות
        כתובתנו: ז'בוטינסקי 35 רמת גן, בניין התאומים 2 קומות 10-11, ת.ד. 3566, מיקוד 5213604. טלפון: 03-6100444, פקס: 03-5753303
        עדכנו את מדיניות הפרטיות באתר. השינויים נועדו להבטיח שקיפות מלאה, לשקף את מטרות השימוש במידע ולהגן על המידע שלכם/ן. מוזמנים/ות לקרוא את המדיניות המעודכנת כאן. בהמשך שימוש באתר ובשירותי ההסתדרות הרפואית בישראל, אתם/ן מאשרים/ות את הסכמתכם/ן למדיניות החדשה.