• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    10.2011 – התייחסות למאבק סביב הסכם הרופאים, הצהרה משותפת של האחיות והרופאים, חופשי זה לגמרי לבד


    התייחסות למאבק סביב הסכם הרופאים - חברי הלשכה ביקשו לצאת בהצהרה כי לרופאים יש זכות להתפטר אם הם מרגישים שאינם יכולים להעניק רפואה מיטבית בתנאים הקיימים (מבקרים את פסיקת בית המשפט שביטל את הפיטורים). פרופ' רכס הפנה את תשומת לב החברים כי הדבר תואם את עמדת הר"י.

     

    הצהרה משותפת של האחיות והרופאים – הציגה ד"ר אלינור גושן. לאור הדיון שנערך עם נציגי האחיות בלשכה לאתיקה בספטמבר 2010, נערכו ישיבות הוועדה המשותפת לרופאים ואחיות באופן סדיר בשנת 2011. ד"ר גושן באה להציג בפני חברי הלשכה את ההצהרה המשותפת שנכתבה על ידי הצדדים, ומבהירה כי האחיות, הן כבר לא האחיות של פעם והן לא מוכנות לקבל הוראות, יש יותר איזון ושיתוף פעולה עם הרופאים.

    היה ניסיון לבדוק איך ההצהרה עומדת בכל מיני מצבים העולים מהפרקטיקה. טיוטת ההצהרה אושרה על ידי לשכת האתיקה של האחיות.

     

    חברי הלשכה סברו כי צריך לתקן את המסמך, להתייחס באופן ברור לנושא הסמכות והאחריות מבחינה היררכית ולנסח מנגנון של פתרון קונפליקטים. קיימת מחלוקת בין חברים הרואים בהצהרה ניסיון של האחיות להעצים את עצמן ו"לשפר" את הרופאים, לבין חברים התומכים בכך שערכי האתיקה משותפים ויש מקום להתייחס אליהם, ליצור דיאלוג ולקרב בין הסקטורים.

     

    ישיבות תת הוועדה ממשיכות כסדרן.

     

    חופשי זה לגמרי לבד – מצגת ד"ר טליה מירון-שץ. עוסקת במודל לקבלת החלטות משותפות של רופא-מטופל. המודל מנסה להציע תשובות לשאלות מי אמור להבין מידע רפואי? האם אנשים יכולים להעריך את תהליך ההחלטה? וכיו"ב. הרעיון הוא ששיתוף וקבלת מידע באופן שהמטופל מסוגל להבינו באמת, הוא תנאי הכרחי. מה שחשוב הוא לא התוצאה אלא ההליך עצמו: האם המטופל קיבל את כל המידע, האם הוא יודע מהם היתרונות והחסרונות של כל טיפול, מהן האופציות שעומדות בפניו והאם ישנה אופציה שטובה לו יותר. הדוברת ניסתה להדגים עד כמה אופן הצגת הסטטיסטיקה משפיע על הבנת המטופל.

     

    בדיון בין חברי הלשכה צויין כי השיטה שתוארה יכולה לסייע על רקע המצב הרגיל שבו לרופא אין את הזמן המספיק לשתף את המטופל. הורדת חוסר הוודאות של המטופל תעזור לו לקבל את ההחלטה הנכונה עבורו. מצד שני הובהר, כי העברת המידע צריכה להיות על ידי אנשים בעלי ניסיון וכניסה של מנגנונים חיצוניים שלא מכירים את השטח הרפואי יכולה גם להטעות.