• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    רפואה בעידן הדיגיטלי


    1. הוועידה קובעת כי השינויים הטכנולוגיים של השנים האחרונות לרבות בינה מלאכותית, ביג דאטא, רפואה מותאמת אישית, פותחת בפני מקצוע הרפואה שורה של הזדמנויות ומטילה על המזכירות לבחון את המשמעויות לציבור הרופאים והמטופלים ולהכין את ציבור הרופאים ודור העתיד לשינויים אלו.
    2. הוועידה מטילה על מזכירות הר"י ומוסדות המועצה המדעית והמכון לאיכות ברפואה והלשכה לאתיקה לגבש מתווה עקרונות כיצד ציבור הרופאים יהיה מעורב בעיצוב וקביעת מדיניות העתיד שמצויה כעת בעיצומה של התהוותה וזאת בשל התקדמות הטכנולוגיה.
    3.  הוועידה מביעה את דאגתה הרבה מאופן התמודדות משרד הבריאות עם ההגנה על בתי החולים מפני איומי תקיפות הסייבר. הוועידה מדגישה כי בשונה מתחומים אחרים, תוצאות תקיפת סייבר במערכת הבריאות, יכולות להוביל לפגיעה ישירה בחיי אדם, עד כדי אסון בעל השלכות ברמת הביטחון הלאומי.      
      הוועידה קוראת לממשלת ישראל לפעול להגדרה בחוק של בתי החולים "כתשתית קריטית" לעניין הגנת הסייבר, וכתוצאה מכך להכפיף את מערכת הבריאות למשרד ראש הממשלה, לעניין זה (כפי שנעשה בגופים אחרים).
    4.  הוועידה רואה חשיבות בהגנה על הרופאים מפני פגעי הסייבר וקוראת לפעול למציאת פתרונות שיבטיחו את ההגנה ברמת הרופא הבודד, בתוכם פיתוח אמצעים טכנולוגיים, ביטוח סייבר, הסברה ומודעות וכל אמצעי אחר שיידרש.
    5. הוועידה ערה לתמורות המתחוללות בעולם ביחס למידע בכלל ולמידע רפואי בפרט, הנובעות מיכולות שלא היו קיימות בעבר בתחומי איסוף מידע בהיקפים ענקיים (Big Data), אופן ניתוחו, והפיכתו בעל ערך ובר שימוש באופן מסחרי, גיאופוליטי ואסטרטגי.
    6. הוועידה עוקבת בדאגה אחר הכניסה של שחקנים משמעותיים בעלי אינטרסים מסחריים בלבד, דוגמת תאגידי העל הטכנולוגיים, לתחומי המידע הרפואי, וקוראת להר"י לגבש מדיניות ולפעול ליישומה תוך ביצוע פעולות להגנה על האינטרסים הציבוריים והפרטיים של אזרחי ישראל.

          הוועידה קובעת כי יש לפעול להרחבת נכסי המידע הרפואיים של הרופאים, ובכללם מאגרי המידע של האיגודים המקצועיים, על מנת לאפשר לרופאים גישה מתאימה, בטוחה וישירה לנכסים אלו.

    1. הוועידה מברכת את ממשלת ישראל על פעילותה בתחום הגנת הפרטיות, ובכלל זה כניסתן לתוקף של תקנות הגנת הפרטיות, לאחרונה. הוועידה קוראת לייחד תקנות והוראות להגנת הפרטיות בתחומי הרפואה, אשר ידעו לאזן בין חשיבות חיסיון המידע הרפואי אל מול היכולת לתת רפואה מתקדמת.
    2. הוועידה רואה בדאגה רבה את 'התוכנית הלאומית לקידום תחום הבריאות הדיגיטלית' כסכנה לפרטיות המטופלים ולמיסחור של מידע רפואי של המטופלים.
    3. הוועידה מברכת על הקמת בית הספר ליזמות רופאים, בהיותו המסגרת היחידה מסוגה בארץ, הנותנת מענה וסיוע לצרכים הייחודים של הרופא שהינו גם סטארטאפיסט.
    4. הוועידה קובעת כי נוסחת חלוקת הבעלות על הקניין הרוחני, בין מוסדות הבריאות לבין הרופא החוקר והממציא העובד במסגרתן, אינה מעודדת יזמות ורלוונטית. הוועידה קוראת לפעול לשינוי נוסחה זאת.