• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    אות יקיר הר"י - ההסתדרות הרפואית מכבדת את ראשי הארגון לדורותיו


    בערב חגיגי במהלך הוועידה ה-41 של הר"י, העניקה ההסתדרות הרפואית את אות יקיר הר"י לאישים ששימשו כיו"ר ההסתדרות הרפואית וסגניה ולאלה שהובילו את פעילות המועצה המדעית וגופים מרכזיים אחרים בעולם הרפואה בישראל. 

    אות יקיר הר"י הוענק לד"ר רם ישי על פועלו כיו"ר הארגון. ד"ר ישי, מומחה ברפואת המשפחה ובמנהל רפואי, ושימש כשלושים שנים רופא משפחה בישובי הנגב, ועמל רבות לשיפור תנאי עבודתם ומעמדם המקצועי של הרופאים בכפר, בספר ובכלל. במהלך כהונתו כיו"ר הר"י בין השנים 1971-1990, הוביל ד"ר ישי שינוי בהרכב הוועד המרכזי של הר"י ונתן ביטוי הולם לכוח היחסי של כלל ארגוני הרופאים. ד"ר ישי הוביל את שביתת הרופאים ונלחם רבות למען תנאים הולמים, הכרה, קידום מעמדם וזכויותיהם של הרופאים. עסק רבות בתחום האתיקה הרפואית וייסד בשנת 1988 את החברה הישראלית לאתיקה רפואית, כתב ופרסם ספרים ומאמרים רבים בתחום זה. הוועדה הבוחרת ביקירי הר"י ציינה במיוחד את יכולותו של ד"ר ישי למצוא את הנוסחה המקרבת והמאחדת את ציבור הרופאים בנועם הליכותיו. את הפרס קיבלה אשתו בשמו.
     

    יקירת הר"י ד"ר מרים צנגן, מומחית ברפואת המשפחה, כיהנה כיו"ר הר"י בשנים 1990-1995, וליוותה את תהליך החקיקה של חוק ביטוח בריאות ממלכתי, בשנת 1994. אחד ההישגים המשמעותיים בתקופת כהונתה הוא קביעת בית המשפט לפיה הר"י היא הנציגה הבלעדית של ציבור הרופאים בישראל. היא עסקה רבות בשיפור מעמדו של הרופא בישראל, בתנאי עבודתו, בתיגמולו ובמתן חופש הבחירה בנושא השוואת גיל הפרישה של רופאות לגיל פרישת הרופאים. 

    ד"ר צנגן ראתה במקצוע הרפואה "ייעוד, שליחות ואורח חיים, הממלא סיפוק את העוסק בו". כך נהגה וברוח זו החדירה את המסר לדורות הרופאים.

    יקיר הר"י, פרופ' שאול פלדמן, רופא מומחה בנוירולוגיה, זכה בתואר בזכות פועלו כיו"ר המועצה המדעית בין השנים 1970-1978. פרופ' פלדמן, ממקימי ומייסדי המועצה המדעית, ייסד והנהיג את בחינות ההתמחות לרופאים בישראל, עסק רבות בבחינת נוהלי המועצה המדעית ופעילותה הכוללת. החל מסוף שנות ה-50 ובמשך 30 שנים היה פרופ' פלדמן חבר הוועד המרכזי של הר"י.

    בצד פעילותו ותרומתו להר"י, שימש פרופ' פלדמן כדיקן הפקולטה לרפואה בירושלים, ניהל את המחלקה הנוירולוגית בהדסה במשך 20 שנים והיה יו"ר ועדת ההתמחות במשך עשור שנים. פרופ' פלדמן הוא חתן פרס ישראל בחקר הרפואה בשנת תשס"ה. בנימוקים להענקת אות יקיר הר"י, ציינה ועדת הפרס את תרומתו של פרופ' פלדמן לקידום מעמדו המקצועי והפרופסיונאלי של הרופא בישראל, ומתוך כך גם להר"י ולמערכת הבריאות הציבורית בישראל בכלל.


    אות יקיר הר"י הוענק גם לפרופ' שלמה שטרן על פועלו כיו"ר המועצה המדעית. פרופ' שטרן, רופא מומחה ברפואה פנימית, בקרדיולוגיה ובמנהל רפואי, כיהן כיו"ר המועצה המדעית בין השנים 1978-1983, ושימש שנים רבות כחבר הוועד הפועל של המועצה המדעית. פרופ' שטרן קידם את פעילות המועצה המדעית, יזם והקים את מסלול ההתמחות ברפואת המשפחה, הנהיג שינויים במסלולי התמחות הרופאים בישראל ועסק רבות בבחינת ועדות המועצה המדעית ובפעילותה הכוללת. בעת כהונתו הכיר משרד הבריאות במועצה המדעית כגוף האחראי על מסלולי התמחות הרופאים ובמנגנון הבחינות. פרופ' שטרן, ראה ברופאים המתמחים נדבך חשוב וציון דרך בעולם הרפואה.


    פרופ' שמואל טיאנו, חתן אות יקיר הר"י על פועלו כיו"ר המועצה המדעית בין השנים 1986-1990, הוא רופא מומחה בפסיכיאטריה, בפסיכיאטריה של הילד והמתבגר ובמנהל רפואי. פרופ' טיאנו הקדיש רבות לקידום מעמדו המקצועי של הרופא המתמחה, וראה בעבודתו בהר"י את השילוב החשוב בין המרכיב המדעי והמרכיב הפרופסיונאלי. פרופ' טיאנו, ראה לנגד עיניו את הצורך להגן ולתמוך ברופא, ובמקביל את הצורך לפתח את השטח המדעי והמקצועי. פרופ' טיאנו מיסד את מנגנון הבחינות ומסלולי ההתמחות בארבעים מקצועות הרפואה, ואת מנגנון ההכרה למתן התמחות במקצועות הרפואה.

     

    יקיר הר"י פרופ' אליהו ענתבי כיהן כיו"ר המועצה המדעית וכיו"ר הוועדה להכרה וביקורת במשך שתי קדנציות ברוטציה בין השנים 1990-2001. פרופ' ענתבי, רופא מומחה בכירורגיה כללית וכירורגית כלי דם, הקדיש מזמנו וממרצו למתמחים תוך מסירות רבה – תוך שקידום המתמחה הופך לו לאבן דרך. גישתו למתמחים היתה שוויונית, ידידותית ואישית, תוך שמירה על רמתה המקצועית הגבוהה של הרפואה. פרופ' ענתבי קידם את המועצה המדעית בישראל, שילב את התחום המדעי והמקצועי בעולם הרפואה, הוסיף מסלולי התמחות, הטמיע את תחום ההדמיה בבחינות ההתמחות ויזם השתלמויות עמיתים לראשונה בארץ, כדי לאפשר התמקצעות לאחר סיום התמחות. יזם בשיתוף עם ד"ר מרים צנגן את העברת משרדי הר"י והמועצה המדעית אל משכנם הנוכחי.


    פרופ' שמואל אידלמן,ר ופא מומחה ברפואה פנימית וגסטרואנטרולוגיה, ומי שכיהן כיו"ר המועצה המדעית וכיו"ר הועדה להכרה וביקורת במשך שתי קדנציות ברוטציה בין השנים 1990-2001, זכה גם הוא לאות יקיר הר"י .ועדת הפרס מציינת כי פרופ' אידלמן בלט מאוד בגישתו וביחסו החם והלבבי למתמחים, תוך דבקות במשימה והקדשת זמן ומרץ לקידום מעמדו המקצועי של המתמחה. הוא אהב את הבריות, התייעץ ושיתף אנשי מקצוע רבים במחשבותיו וביוזמותיו וקיבל החלטות בשיתוף.


    אות יקיר הר"י הוענק גם לפרופ' ז'ק ברנהיים על פועלו כיו"ר המועצה המדעית וכיו"ר הוועדה להכרה וביקורת בין השנים 2001-2005.פ רופ' ברנהיים, מומחה בנפרולוגיה, נהג בהבנה ובאמפטיה לרופאים בכלל ולרופאים עולים בפרט. הקים והפעיל סדנאות הכשרה ובנה תוכניות התמחות ובחינות התמחות הנותנות מענה לצרכי הרופא המתמחה הישראלי והעולה כאחד. בכך, תרם רבות לשילובם של הרופאים העולים בעבודה וסייע לקליטתם בארץ. פרופ' ברנהיים קידם והוביל תהליכים מגוונים בפעילות המועצה המדעית שעיקרם מוכוון לרפואה מתקדמת ומתוחכמת, במטרה לעצב את דמותו ומעמדו המקצועי של הרופא המתמחה.


    אות יקיר הר"י הוענק לד"ר ברנרדיני שוורצנברג על פועלו כסגן יו"ר הר"י וכיו"ר ארגון רופאי קופת חולים בין השנים 1995-2001. ד"ר שוורצנברג ראה לנגד עיניו את טובתו של הרופא, טובתה של הרפואה הציבורית והאמין בדרכה של הר"י ובמוסדותיה. הוא שם לו למטרה לשמור על כוחם וזכויותיהם של הרופאים. נילחם לא אחת בנחישות כאשר סבר שזכויות הרופא עלולות להיפגע, עשה זאת בעיקשות אך ידע את כוחה של הפשרה למען שמירת האחדות ולמען השגת הישגים פרופסיונאליים לציבור הרופאים. כ"אדם נעים הליכות, בעל חוש הומור נפלא", בלשון ועדת הפרס, ידע ד"ר שוורצנברג להפיג מתחים וכעסים במטרה לקדם את מערכת הבריאות וציבור הרופאים כשהוא שם על נס את פעילות הר"י על מגזריה.

     

    אות יקיר הר"י הוענק גם לד"ר חיים סולן רופא מומחה בכירורגיה כללית וכירורגיה אורטופדית, כיהן כסגן יו"ר הר"י וכיו"ר חטיבת רופאי בתי חולים של ארק"ח בין השנים 2001-2005. ד"ר סולן החל את פעילותו בהר"י לאחר שביתת הרופאים בשנת 1983 אשר סחפה אותו לפעילות ציבורית. כמי שמכיר היטב את רזי מערכת יחסי העבודה, השכר והפנסיה של הרופאים, הציב ד"ר סולן מטרות והשיגן. הוא הגן ללא חת על הרופא הבודד מחד ועל הכלל מאידך בענייניות ובנמרצות. ד"ר סולן היה שותף מלא ונאמן להנהגת הר"י ולהישגיה. היה ממובילי הר"י בוועדה הציבורית לבחינת הרפואה הציבורית ומעמד הרופא בה, עשה רבות לגיבוש ספר העמדה של הר"י לוועדה וייצג את הר"י בישיבות הוועדה. לזכותו נזקף חלק נכבד במסקנות הוועדה שאומצו.


     

    אות יקיר הר"י הוענק לפרופ' מרק מימוני רופא מומחה ברפואת ילדים וברפואה דחופה, שכיהן כסגן יו"ר הר"י וכיו"ר חטיבת רופאי בתי חולים של ארק"ח בין השנים 2001-2005. פרופ' מימוני הנהיג יוזמות ודאג ללא לאות למען מעמדו של הרופא, שמירה על זכויותיו, עצמאותו, תנאי עבודתו ושכרו. פרופ' מימוני ראה את מעמדה של קהיליית הרופאים כאבן דרך ועשה כדי לחזק את מעמדו של הרופא בחברהפרופ' מימוני היה שותף ליוזמותיה ולפעילויותיה של הר"י וייצג את עמדותיה בתחום הפרופסיונאלי והמקצועי בוועדות הציבוריות השונות.


    יקיר הר"י פרופ' אלישע ברטוב שקיבל את האות על פועלו כסגן יו"ר הר"י, הוא רופא מומחה ברפואת עיניים, שכיהן כסגן ומ"מ יו"ר הר"י וכיו"ר ארגון רופאי המדינה בין השנים 1995-2009. פרופ' ברטוב קידם את פעילות הארגון ואת שיתופי הפעולה למען קידום ענייניהם של רופאי המדינה ושמירה על זכויותיהם. הוא קידם את תאגידי הבריאות, לחם ללא לאות ודאג להשוואת תנאי העסקתם לאלו של רופאי המדינה. פרופ' ברטוב היה שותף מלא ליוזמותיה ופעילויותיה של הר"י, פעל והשקיע רבות בתחום הרפורמה בפסיכיאטריה.
     


    אות יקיר הר"י הוענק לד"ר שלמה אריאלי על פועלו כסגן יו"ר הר"י. ד"ר אריאלי, רופא מומחה בגינקולוגיה, כיהן כסגן יו"ר אר"מ, גזבר הר"י וכחבר מזכירות הר"י ופורום הסגנים בין השנים 1995-2009. ד"ר אריאלי פעל לאורך כל השנים למען זכויות הרופאים, הצטיין בפועלו בפתרון סכסוכים ברוח טובה תוך שמירה על יחסי עבודה ראויים ושיתוף פעולה הדוק, עם כל מי שעבד במחציתו. ד"ר אריאלי השכיל ליצור יחסי עבודה חמים עם בעלי תפקידים רבים ובזכות יחסים אלו, השיג לא פעם הישגים מרשימים לציבור הרופאים. ד"ר אריאלי, נרתם ברצון לכל משימה, הן בהיבט המקצועי והן בהיבט האנושי. מאז סיים תפקידו כסגן יו"ר אר"מ, ד"ר אריאלי ממשיך לכהן כמזכ"ל אר"מ.