עמוד בית
יום א, 28.04.24
הגישה לישנוניות יתר במתבגרים
תקופת ההתבגרות, היא תקופה רווית שינויים בחיים. בתקופה זו, המתבגרים רוכשים מיומנויות חברתיות ואקדמיות חדשות, גדלים מבחינה גופנית ומתפתחים. אחד השינויים הבולטים שמתרחשים בתקופת ההתבגרות, הוא שינוי בהרגלי השינה. שינויים ביולוגיים מחד, וגורמים חברתיים מאידך, מובילים לשינה בשעות מאוחרות יותר. יחד עם השכמה מוקדמת לבית הספר, עלול להיווצר מחסור שינה במהלך השבוע שגורם בין היתר לישנוניות מוגברת.

ישנוניות יתר באה לידי ביטוי בדיווח עצמי על ישנוניות, שינה במהלך היום, שינה עד לשעה מאוחרת יותר בסופי
שבוע וקשיי התעוררות בבקרים באמצע השבוע. למרות, שחסך שינה הוא הגורם העיקרי לישנוניות יתר במתבגרים ובמבוגרים כאחת, מחלות כרוניות אחרות ובעיות במצב הרוח כגון דיכאון עלולות גם הן להתבטא בישנוניות יתר.

נייר עמדה זה יסקור בקצרה את השינויים בתקופת ההתבגרות, הגורמים לחסך שינה ולישנוניות ואת ההשלכות של ישנוניות היתר על התפקוד האקדמי ועל הבריאות הנפשית בקרב מתבגרים. נציג כאן המלצות לבירור של ישנוניות יתר בקרב מתבגרים ולבסוף, נביא המלצות להתערבויות כגון דחיית שעת התחלת הלימודים ושיפור היגיינת השינה.

 

מהדורת 2020

האפליקציה של הר"י

האפליקציה שנותנת מענה לצורכי הרופאים והמטופלים

רוצה לדעת מה יש באפליקציה? לחץ/י
הזן/י מספר נייד ותקבל/י הודעת סמס עם קישור להורדת האפליקציה:
הבהרה משפטית: כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי או משפטי. אין הר"י אחראית לתוכן המתפרסם באתר זה ולכל נזק שעלול להיגרם. כל הזכויות על המידע באתר שייכות להסתדרות הרפואית בישראל.
מדיניות פרטיות   תנאי שימוש

כתובתנו: ז'בוטינסקי 35 רמת גן, בניין התאומים 2 קומות 10-11, ת.ד. 4292, מיקוד 5251108. טלפון: 03-6100444, פקס: 03-5753303