עמוד בית
שבת, 27.04.24
החולה הקרדיאלי והפעילות המינית בעידן מעכבי phosphodiesterase type 5 (PDE5)


נכתב על ידי:
פרופ' מיכאל שכטר, ד"ר בועז צור, פרופ' דן צבעוני, פרופ' דוד חסדאי, ד"ר יעקב קליין, פרופ' יוסי שמש

בשם: האיגוד הקרדיולוגי בישראל



הפרעה בתפקוד המיני (Erectile Dysfunction, ED) הינה שכיחה ופוגעת בקרוב ל-40% מגברים מעל לגיל 40 שנה, ועולה בשכיחות עם הגיל. ל-ED ומחלות לב גורמי סיכון דומים הכוללים גיל, היפרכולסטרולמיה, יתר לחץ דם (יל"ד), עמידות לאינסולין, סוכרת, עישון, השמנה ותסמונת מטבולית, חוסר פעילות גופנית ודיכאון. ED שכיח בחולים עם מחלות כלי דם כגון חולים במחלת לב כלילית, צרבווסקולרית ומחלת דם היקפית (Peripheral Arterial Disease (PAD)). ED הינו גורם סיכון להופעה של אירוע וסקולרי בחולה ללא מחלה וסקולרית ידועה.

מלבד טיפול בגורמי סיכון ושינוי אורחות חיים, הגישה הטיפולית בחולים עם ED בעשור האחרון, כוללת שימוש בתכשירים מהקבוצה של מעכבי phosphodiesterase type 5 (PDE5) הניתנים לפי דרישה או על בסיס יומי קבוע.


 


מהדורת 2016

האפליקציה של הר"י

האפליקציה שנותנת מענה לצורכי הרופאים והמטופלים

רוצה לדעת מה יש באפליקציה? לחץ/י
הזן/י מספר נייד ותקבל/י הודעת סמס עם קישור להורדת האפליקציה:
הבהרה משפטית: כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי או משפטי. אין הר"י אחראית לתוכן המתפרסם באתר זה ולכל נזק שעלול להיגרם. כל הזכויות על המידע באתר שייכות להסתדרות הרפואית בישראל.
מדיניות פרטיות   תנאי שימוש

כתובתנו: ז'בוטינסקי 35 רמת גן, בניין התאומים 2 קומות 10-11, ת.ד. 4292, מיקוד 5251108. טלפון: 03-6100444, פקס: 03-5753303