• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    אלו פעולות כשירים האיגוד או החברה לבצע?


    אלו סוגי פעולות כשירים האיגוד או החברה לבצע?

     

    תקנון ההסתדרות הרפואית קובע מפורשות כי האיגודים המדעיים משתייכים משפטית להר"י ואינם מהווים אישיות משפטית נפרדת מהר"י.

     

    מכאן ניתן להקיש כי האיגודים כשירים לבצע פעולות בתחום המקצועי-מדעי (כפי שאכן מפורט בתקנון הר"י) אך אינם כשירים לבצע פעולות משפטיות ללא אישור הר"י.

     

    התקנות העוסקות בהקמת איגודים מקצועיים מסדירות את המצב המשפטי בו האיגוד כפוף בהחלטותיו להר"י ופועל תחת כלליה ותקנותיה.

     

    כך נקבע כי עניינים משפטיים ומנהליים ייעשו באמצעות הר"י, באישור המחלקה המשפטית, ועניינים כלכליים רק על-פי הנחיית הר"י, אלא אם כן מעסיק/ה האיגוד/החברה רואה חשבון ו/או מבקר פנים באופן עצמאי, באישור הר"י.

     

    יחסי הר"י עם החברים באיגודים הינם יחסי אמון ומכוח כך מצפה הנהלת הר"י כי כל ההתקשרויות של האיגודים והחברות יהיו בידיעתה. בצורה כזו תוכל הר"י להגן על האינטרסים של האיגוד / חברה ואף להגן עליה, במידת הצורך, בהמשך התהליך המשפטי.

     

    יתרה מזו, חתימת חוזים למשל מחייבת אישור ההסכם על-ידי המחלקה המשפטית בהר"י, דוגמת התקשרות עם חברה להקמת אתר אינטרנט, או עם חברת כנסים.

     

    הר"י משמשת מסגרת-על לאיגודים והחברות ועומדת אחר החלטותיהם כנושאת באחריות המשפטית לפעילותם. לדוגמה כאשר איגוד או חברה חותמים חוזה להעסקת קבלן עצמאי בתפקיד מסוים, באם החוזה נעשה בתיאום עם המחלקה המשפטית של הר"י אם וכאשר תצוץ בעיה הנוגעת לזכויותיו של הקבלן העצמאי  או תביעה מצדו, הר"י תסייע לאיגוד בהגנה עליו ובייעוץ משפטי.

     

    בהמשך לכך, באם ינקטו פעולות משפטיות על-ידי האיגוד, החברה או מי מטעמם ללא התייעצות עם המחלקה המשפטית, הרי שהאחריות המשפטית במקרה של תביעה מכל צד שהוא תחול על מבצע הפעולה עצמו (דוגמת האדם החותם של החוזה) משום שפעל על דעת עצמו ולא כאורגן של הר"י.

     

    בנוסף לאמור לעיל, חוזים אשר יחתמו על ידי נציגי האיגודים/חברות ללא אישור הר"י יכולים שלא לעמוד במבחן התקפות החוזית, המותנית בתום לב ובמצג נכון של המצב העסקי.