• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    הנפקת כרטיסי חבר או תעודות לתלייה על הקיר


    חברים באיגודים וחברות מבקשים אישורים על חברותם. איגודים רבים מנפיקים כרטיסי חבר מדי שנה. יש איגודים המנפיקים תעודות שניתן לתלות על הקיר. יש איגודים המספקים מכתב בחתימת היו"ר. מהי הדרך המומלצת? מהו הנוסח המומלץ?

     

    חברות באיגוד או בחברה מדעית נקבעת על-פי התקנון של אותו ארגון ונובעת מתשלום דמי חבר לאותו ארגון, ובעמידה בקריטריונים של הארגון. ישנם סוגים שונים של חברות באיגוד ובחברה המדעית, התלויים במספר קריטריונים, הנקבעים על-פי תקנון הר"י ותקנון האיגוד או החברה.

     

    לפי תקנון ההסתדרות הרפואית:

     

    חברים מן המניין באיגוד הם רופאים מומחים בענף ההתמחות. חברים שלא מן המניין באיגוד הם רופאים מתמחים בתחום או חברים אחרים, כולל: Ph.Ds, עובדים שהם בעלי עניין בתחום, וכד', ולהם אין זכות לבחור ולהיבחר למוסדות האיגוד.

     

    חברים מן המניין בחברה מדעית הם רופאים חברי הר"י המגלים עניין במטרות החברה וכן מי שאינם רופאים, ובלבד שלאלה האחרונים לא תהיה זכות להיבחר לתפקידים של יו"ר, ס. יו"ר, מזכיר וגזבר החברה.

     

    אין כל מניעה חוקית שאיגוד או חברה מדעית יוציאו לחבריהם אישור על היותם חברים באותו ארגון. יש להדגיש באישור גופו כי הוא מתייחס רק לעצם העובדה כי פלוני הוא חבר באותו ארגון. ואין הדבר מעיד על היותו מומחה, בעל הכשרה כלשהי בתחום עיסוקו של הארגון או שפלוני זכאי לקבל רשיון התמחות ממשרד הבריאות בהמלצת המועצה המדעית, או בדבר fellowship.

     

    תעודות החבר יונפקו רק למי שהנו חבר מן המניין באיגוד / בחברה המדעית, ושילם את כל חובותיו לאיגוד / לחברה המדעית ולהר"י.

     

    ישנם איגודים המנפיקים כרטיסי חבר שנתיים אשר מטרתם להקל על החברים בכניסה לימי עיון שעורך האיגוד. אנו ממליצים שכרטיס החבר יכלול את שם האיגוד (כולל שם הר"י), שם הרופא, תוארו האקדמי ושנת החברות.

    הכרטיס יימסר למשלם מסי החבר באותה שנה ותוקפו יפוג ב-31.12 אותה שנה.

     

    גמלאים הפטורים מתשלום דמי חבר זכאים לקבל כרטיס חבר קבוע.