• כרטיס רופא והטבות
  • אתרי הר"י
  • צרו קשר
  • פעולות מהירות
  • עברית (HE)
  • למען הרופאות והרופאים ולטובת הרפואה

    מה תרצו למצוא?

    16.6.2011: עדכון מישיבות מו"מ - 16.6.11 -12.6.11


    כידוע לכם, לאחר שנכנס בית הדין לעבודה לתמונה אנו נעים בין ישיבות מו"מ עם המעסיקים ובין דיווח לנשיא ביה"ד מיכאל שפיצר אשר מלווה את המו"מ. 

     

    השתלשלות המו"מ בשבוע האחרון:

    הדיון שנועד להתקיים ביום א' השבוע (12.6) בבית הדין לעבודה סביב הסוגיות במחלוקת בין הרופאים והמעסיקים (ההתמקדות היתה במתמחים ובגמלאים)– נדחה ממש ברגע האחרון ליום ג' בשעה 8 בבוקר (14.6). הצדדים דיווחו לנשיא בית הדין, השופט מיכאל שפיצר, כי חלה התקדמות מסוימת בשיחות שהם מקיימים סביב נושא העומס המוטל על מתמחים, וביחס לדרישה לעמוד על הגבלת מספר התורניות החודשי, ולכן הדיון בשלב הזה מתייתר.

     

    במקור, דיון זה נקבע על רקע הבקשה הדחופה שהגישה הר"י ביום 9.6 לבית הדין. בעקבות הבקשה, הורה נשיא בית הדין, לרופאים ולנציגי האוצר להגיע להבנות עד יום א' – 12.6, ולהציג בפניו את ההתקדמות במו"מ בנושא תורנויות המתמחים. השופט תבע להציג בפניו מודל מתאים בנושא הזה.

     

    ההצעה המקורית של האוצר אשר הוצגה בישיבת המו"מ ביום 12.6 השבוע, התבססה על העלאת מספר התורנויות ביחס לקבוע בהסכם הקיבוצי תחת הגבלה מסויימת. האוצר לא היה מוכן עד כה לדון בהוספת תקנים של רופאים חדשים, על-מנת לאפשר הורדת מספר התורנויות בהדרגה, כפי שהר"י דרשה. הרופאים לא היו מוכנים לקבל את ההצעה הזאת והחליטו ביום 12.6 בצהריים לעזוב את שולחן המשא ומתן. רגע לפני שהמומנטום אבד, קראו נציגי האוצר לרופאים והציגו הצעה חדשה בנושא אשר כללה גם תוספת תקנים, אך עדיין לא תואמת את דרישות הר"י בעניין.

     

    ביום ב' בלילה, 13.6, הצדדים דיווחו בשנית לנשיא בית הדין, השופט מיכאל שפיצר, כי חלה התקדמות מסוימת בשיחות שהם מקיימים סביב נושא העומס המוטל על מתמחים, וביחס לדרישה לעמוד על הגבלת מספר התורניות החודשי, וביקשו לדחות את הדיון בבית הדין פעם נוספת. הדיון נקבע ליום ד' 15.6 בשעה 16:00.

     

    לאחר מכן, התקיימו ישיבות מו"מ נוספות בנושא ביום ג' 14.6 וביום ד' 15.6, בבוקר, כל זאת על-מנת שניתן יהיה להציג בפני השופט תמונה ברורה של הפערים בין הצדדים.

     

    ייאמר כי בישיבות האחרונות, באופן בלתי צפוי, הציג שוב מנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' רוני גמזו את המודל שהציע סגן שר הבריאות יעקב ליצמן, לפיו התורנויות תקוצרנה ל-18שעות (על-פי מודל זה, המתמחה יגיע ב-14:00 בצהריים ויסיים ההתמחות ב-:8:00 בבוקר למחרת). ד"ר אידלמן, בישיבת מו"מ מיום 14.6 הסביר לנוכחים בישיבה את הקושי הרב ביישום מודל זה ללא תוספת תקנים משמעותית, ואת הפגיעה הצפויה בהכשרת המתמחה משלא יהיה נוכח בשעות הבוקר במחלקה.

     

    בדיון שהתקיים ביום ד' (15.6) בבית הדין, הציגו הצדדים בפני נשיא בית הדין את עובדת קיומן של מספר מחלוקות המרחיקות את הצדדים מסיכום על העקרונות המרכזיים בנושא.

     

    בהסכמת הצדדים, סוכם כי הם ימשיכו לדון בנושא במטרה להגיע להבנות בנושא עד ליום א', 19.6, ביום זה נקבע דיון בפני נשיא בית הדין בשעה 19:30. עוד נקבע על ידי בית הדין, כי לאור הימשכות המו"מ ועיצומי הרופאים, החל משבוע הבא יתקיימו ישיבות מו"מ מדי יום בחסות בית הדין בשעות אחה"צ והערב.

     

    בישיבה שהתקיימה ביום ה', 16.6, לאחר הדיון בבית הדין, הופתענו לשמוע בשנית את נציג משרד הבריאות מציג את תכנית קיצור התורנות ללא כל התייחסות להסכמות שכבר הושגו בין הצדדים, כסיכום בין האוצר ובין משרד הבריאות ושאר המעסיקים.

     

    נציגי הר"י קיבלו את הדברים במורת רוח משלא היתה כל התייחסות להסכמות שכבר הושגו במהלך השבוע בנוגע להגבלת התורנויות ובנוגע להקצאת התקנים, ולאור חוסר הלימה את הרוח אשר שרתה יום קודם בדיון בלשכתו של נשיא בית הדין.