עמוד בית
יום ו, 19.04.24
מעקב במהלך משכב הלידה
משכב הלידה, תקופה ייחודית, המהווה אתגר מהותי, כאשר במהלכו על היולדת ומשפחתה להסתגל לשינויים פיסיולוגיים, סוציאליים ופסיכולוגיים. על מנת להדגיש את חשיבות התקופה, הקולג' האמריקאי למיילדות וגינקולוגיה מכנה את השבועות הללו, "הטרימסטר הרביעי". במרבית ספרי הלימוד והמאמרים, משך משכב הלידה מוגדר כשישה עד שמונה שבועות.

מרבית הנשים והמשפחות עוברים תקופה זו ללא סיבוכים. עם זאת, ישנן יולדות המפתחות במהלך משכב הלידה תחלואה העלולה להשפיע לטווח הקצר, כמו גם, לטווח הארוך. כ-70% מהנשים מדווחות על לפחות תסמין רפואי אחד במהלך השנה שלאחר הלידה, לרבות עייפות, כאבי ראש, כאבי שריר-שלד, גודש בשדיים, כאב באזור התפרים הפרינאליים ו/או באזור הצלקת הניתוחית לאחר ניתוח קיסרי. בנוסף, נשים עשויות לחוות הפרעות פסיכולוגיות כגון: חרדה ודיכאון לאחר לידה. מצבים אלו עלולים לגרום לפגיעה בתפקוד היום-יומי של האם.  
הטיפול והמעקב הרפואי במהלך משכב הלידה חשוב כדי לאבחן כל חריגה בתהליך ההחלמה, והתערבות מוקדמת לפי הצורך. על המעקב הרפואי לאחר הלידה להיות המשכי לטיפול לאורך ההיריון.

 

מהדורת 2022

האפליקציה של הר"י

האפליקציה שנותנת מענה לצורכי הרופאים והמטופלים

רוצה לדעת מה יש באפליקציה? לחץ/י
הזן/י מספר נייד ותקבל/י הודעת סמס עם קישור להורדת האפליקציה:
הבהרה משפטית: כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי או משפטי. אין הר"י אחראית לתוכן המתפרסם באתר זה ולכל נזק שעלול להיגרם. כל הזכויות על המידע באתר שייכות להסתדרות הרפואית בישראל.
מדיניות פרטיות   תנאי שימוש

כתובתנו: ז'בוטינסקי 35 רמת גן, בניין התאומים 2 קומות 10-11, ת.ד. 4292, מיקוד 5251108. טלפון: 03-6100444, פקס: 03-5753303