עמוד בית
יום ו, 19.04.24
שימוש בקרם EMLA בילדים הלוקים בחסר האנזים G6PD
לאחרונה, התעוררה השאלה האם יש לאסור את השימוש בקרם EMLA במטופלים ילדים הלוקים בחסר של האנזים G6PD. בעלון לרופא הישראלי מצויין תחת סעיף האזהרות - אפשרות של התפתחות מתהמוגלובינמיה בעת שימוש בתכשיר. בעלון לרופא מצוין גם כי:   
"Very young patients or patients with glucose -6- phosphate deficiencies are more susceptible to methemoglobinemia".
מכאן ניתן ללמוד, שמטופלים צעירים מאוד או מטופלים שאצלם חסר האנזים מועדים יותר לתופעה של מתהמוגלובינמיה.

בנוסף, מצויין בעלון לרופא כי מטופלים הנוטלים תרופות אשר משרות מתהמוגלובינמיה כגון: Sulfonamides, Acetaminophen ועוד, נמצאים בסיכון גבוה יותר לפתח מתהמוגלובינמיה בעת שימוש בקרם. היו דיווחים של מתהמוגלובינמיה משמעותית (20%-30%) בתינוקות וילדים לאחר שימוש ב- EMLA בכמות גדולה על פני שטח פנים רחב - מעבר למומלץ. תופעה זו דווחה גם בתינוקות צעירים מגיל 3 חודשים, גיל אשר בו אין הבשלה מלאה של האנזימים. חלק מהמקרים שדווחו, כללו נטילת תרופות נוספות אשר עלולות לגרום למתהמוגלובינמיה.
 

מהדורת 2021

האפליקציה של הר"י

האפליקציה שנותנת מענה לצורכי הרופאים והמטופלים

רוצה לדעת מה יש באפליקציה? לחץ/י
הזן/י מספר נייד ותקבל/י הודעת סמס עם קישור להורדת האפליקציה:
הבהרה משפטית: כל נושא המופיע באתר זה נועד להשכלה בלבד ואין לראות בו ייעוץ רפואי או משפטי. אין הר"י אחראית לתוכן המתפרסם באתר זה ולכל נזק שעלול להיגרם. כל הזכויות על המידע באתר שייכות להסתדרות הרפואית בישראל.
מדיניות פרטיות   תנאי שימוש

כתובתנו: ז'בוטינסקי 35 רמת גן, בניין התאומים 2 קומות 10-11, ת.ד. 4292, מיקוד 5251108. טלפון: 03-6100444, פקס: 03-5753303